Dostupan

Bergader bavaria Blu Dolce plavi sir s plemenitim plijesnima 175g

ovi Bergader sirevi

Bavaria Blue Dolce

Izuzetno ukusna i kremasta poslastica od plavog sira Bavaria Blue Dolce je savršen dodatak našem Bergader asortimanu. Određen izuzetno kremastom konzistencijom i visokim sadržajem plave plijesni, pravo je zadovoljstvo za ljubitelje plavog sira. Bijela i plava buđ se razvijaju na površini dok sazrijevaju – znak izuzetnog kvaliteta i znak njenog prirodnog procesa sazrijevanja. Proizvedeno od najkvalitetnijeg mleka sa bavarskih Alpa. Krave se hrane sočnom travom sa zelenih pašnjaka prepunih mirisnog bilja u ovom nevjerovatno lijepom pejzažu koji Bavarskom sirudaje jedinstven ukus.

Bez laktoze i glutena

Proizvedeno u potpunosti bez aditiva i konzervansa

Spoljašnji premaz može pocrvenjiti kada je izložen vazduhu; ovo je prirodno

Predložena uparivanja vina: savršeno harmonično sa aromatičnim, slanim vinima kao što su Shiraz iz regiona Rone ili varijacije Cabernet Sauvignona

 

Description

Additional information

Dodatne informacije

Porodična tradicija od 1902. godine
Godine 1902. Basil Vajksler je položio kamen temeljac za privatnu mljekaru za proizvodnju sira Bergader. Od tada Bergader proizvodi specijalitete od sira kao što su Bavaria blu, Bonifaz, Bergader Edelpilz sir od najboljeg bavarskog mlijeka.
Bergader Edelpilz sir se proizvodi od svježeg mlijeka iz alpskog regiona u Bavarskoj od 1927. Recept je i dalje isti. Čuven po svom vrhunskom kvalitetu daleko izvan granica Evrope, ovaj klasik Bergader obožavaju poznavaoci sira širom svijeta.