Dostupan

Bergader Cremosissimo L’Originale sir s plemenitim plijesnima 175g

Novi  Bergader sirevi!

Proizveden od najboljeg mlijeka sa Alpa po tradicionalnim receptima starih majstora Cremosissimo Bergader L’Originale je meki sir koji sadrži sav ukus planine u svom nježnom kremastom srcu. Čuven po svojoj mekoj i delikatnoj mekoći zatvorenoj u baršunasto bijelu jestivu koricu, nudi nepcu izvanredan čulni doživljaj zahvaljujući susretu između nježne konzistencije i delikatnog ukusa. Pogodan i prefinjen ukus, koji sa sobom nosi najelegantnije nijanse alpskih pejzaža, u kome ćete uživati zatvorenih očiju da biste uronili u livade i potoke iz kojih potiče. Prirodno bez laktoze i pripremljen sa mikrobnim sirištem

 

Bez laktoze i glutena

Proizvedeno u potpunosti bez aditiva i konzervansa

Pogodno za vegeterijance

 

 

Description

Additional information

Dodatne informacije

Porodična tradicija od 1902. godine
Godine 1902. Basil Vajksler je položio kamen temeljac za privatnu mljekaru za proizvodnju sira Bergader. Od tada Bergader proizvodi specijalitete od sira kao što su Bavaria blu, Bonifaz, Bergader Edelpilz sir od najboljeg bavarskog mlijeka.
Bergader Edelpilz sir se proizvodi od svježeg mlijeka iz alpskog regiona u Bavarskoj od 1927. Recept je i dalje isti. Čuven po svom vrhunskom kvalitetu daleko izvan granica Evrope, ovaj klasik Bergader obožavaju poznavaoci sira širom svijeta.