Dostupan

Bergader plavi sir s plemenitim plijesnima 50%mm 100g

Čuveni plavi sir Bergader  Edelpilz od sada i na vašim stolovima!

Bergader Edelpilz sir se proizvodi od svježeg mleka iz alpskog regiona u Bavarskoj od 1927. Recept je i dalje isti. Čuven po svom vrhunskom kvalitetu daleko izvan granica Evrope, ovaj klasik Bergader obožavaju poznavaoci sira širom svijeta.

Još uvijek se pravi po originalnom receptu osnivača iz 1927:

Bergader Edelpilz je oštar sir sa plavim venama napravljen od kravljeg mlijeka i fine plave plijesni (50% masti u suvoj materiji).Ovaj sir proizvodi se od najkvalitetnijeg mlijeka sa bavarskih Alpa. Krave se hrane sočnom travom sa zelenih pašnjaka punih mirisnog bilja u ovom nevjerovatno lijepom pejzažu koji Bergader Edelpilz daje jedinstven ukus.

  • Proizvedeno u potpunosti bez aditiva i konzervansa
  • Napravljeno po tradicionalnoj recepturi iz 1927
  • Njegov jedinstveni ukus potiče od zanatske proizvodnje i prirodnog procesa sazrijevanja
  • Sazreo prirodnim procesom, koji se ogleda u nijansama boja na površini sira – pravi znak kvaliteta!
  • Savršeno za prečišćavanje sosova i preliva
  • Idealno za topljenje preko gratiniranih jela ili za punjenje mesa, ribe i povrća
  • Prekriveno jestivom korom
  • Bez glutena

Može se kombinovati sa pavlakom ili krem sirom u brze i ukusne kuglice od sira koje se mogu oplemeniti začinima, sjemenkama ili orasima za užinu odličnog ukusa I izgleda

Preporučeno uparivanje vina: robusna crvena vina sa niskim sadržajem kisjeline , takođe bijela vina sa zaostalom slatkoćom.

Description

Additional information

Dodatne informacije

Porodična tradicija od 1902. godine
Godine 1902. Basil Vajksler je položio kamen temeljac za privatnu mljekaru za proizvodnju sira Bergader. Od tada Bergader proizvodi specijalitete od sira kao što su Bavaria blu, Bonifaz, Bergader Edelpilz sir od najboljeg bavarskog mlijeka.
Bergader Edelpilz sir se proizvodi od svježeg mlijeka iz alpskog regiona u Bavarskoj od 1927. Recept je i dalje isti. Čuven po svom vrhunskom kvalitetu daleko izvan granica Evrope, ovaj klasik Bergader obožavaju poznavaoci sira širom svijeta.