Dostupan

Iločki podrumi Frankovka vrhunsko vino 0,75l

Ovo vrhunsko monosortno vino ima duboku rubin crvenu boju, u mirisu dominiraju raskošne sortne arome protkane nježnim vrlo harmoničnim nijansama začina i dima. Ugodnog je, skladnog i punog ukusa, mekih tanina, s izuzetnim potencijalom za dodatno dozrijevanje u boci.

Preporuka:
Poslužuje se uz hladna predjela od šunke, kulena, sira, jela s roštilja, kao i jela od tamnog mesa. Vino za posebne prilike!

Temperatura serviranja:
18-20 °C

Vrhunska crna vina, nastala su od ručno branih najzdravijih bobica sorti frankovke i cabernet sauvignona, a dozrijevala su najmanje godinu dana u hrastovim bačvama u idealnim uslovima Starog podruma iz 1450. uz posebnu njegu enologa. Duboke su, rubin crvene boje, raskošnih sortnih aroma, snažnog tijela s velikim potencijalom za dodatno čuvanje i dozrijevanje u boci. Idealna su za svečane prilike, uz fine sireve, jela od crnog mesa i divljač.

SKU: 6520 Kategorije: , Tag:

Description

Additional information

Dodatne informacije

Na desnoj obali Dunava, u najistočnijem gradu Republike Hrvatske, Iloku, u gradu starina i vina smjestili su se Iločki podrumi. Ovdje se nastavlja više od dva milenijuma stara tradicija uzgoja vinove loze i vina visokokvalitetnog sortimenta sa vinograda koji se u valovitim platoima zapadnih odronaka Fruške gore spuštaju prema moćnom Dunavu. Vina se proizvode na 990 ha vinogradarskih položaja, a ukupno se godišnje proizvede oko 4 miliona litara vina,koja su i nositelji brojnih priznanja osvojenih na najprestižnijim domaćim i međunarodnim stručnim vinskim ocjenjivanjima.