Dostupan

Ol Istria Ascolanta ekstra djevičansko 250ml

Ol Istria Picholine sorta daje ekstra djevičansko maslinovo ulje tamne boje koje starenjem dobija izvanredan kvalitet, izražene pikantnosti i mirisa po zelenom plodu masline.
Francuska sorta maslina picholine sve je popularnija među maslinarima i ljubiteljima vrhunskih maslinovih ulja zbog specifičnih ugodnih orašastih aroma.
Odlična prilika da se iskažu karakteristike ovog ulja su salate koje prerastaju čak u glavna jela. Poslužuje se uz jaka jela, kao što je meso na žaru i jako začinjena jela. Gorko povrće, zreli sirevi i deserti od gorke čokolade odlično idu uz ovo ulje.

Description

Additional information

Dodatne informacije

U Agrolaguni je do danas zasađeno 65 000 stabala maslina na površini od 220 ha odakle se u dobrim godinama dobije 130 tona vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Sve se masline prerađuju u vlastitoj uljari uz primjenu savremene agrotehnike i tehnologije proizvodnje (hladni postupak prerade ravno iz ploda masline u roku 8 sati, čuvanje i skladištenje ulja u inoks bačvama).

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Ol Istria godinama je sinonim i standard kvaliteta za istarska maslinova ulja, što potvrđuju brojne nagrade koje to ulje osvaja iz godine u godinu. Preradom maslina iz vlastitih maslinika hladnim postupkom dobija se ekstra djevičansko maslinovo ulje .U svakoj se kapi ovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja spajaju stogodišnja tradicija i najsuvremenija agrotehnika i tehnologija proizvodnje.