Dostupan

President ribanac 100g

President Ribanac je vrhunski ekstra tvrdi sir proizveden od kravljeg mlijeka koji se proizvodi više od 60 godina.Glavna mu je prednost dugo zrenje, od jedne do dvije godine. Tek tada postaje zrnat, tvrd i lomljiv. Iako tvrd, topi se u ustima. Aroma mu je puna, slatkasta, s izrazitom voćnom primjesom.Za proizvodnju jednog kilograma Ribanca potrebno je čak 15 litara najkvalitetnijeg svježeg mlijeka.
Ljubitelji Ribanca mogu uživati u svježe ribanom Ribancu, Ribancu Snack narezanom na kockice, Ribancu u komadu , u cijelom kolutu Ribanca težine i do 12 kilograma.President svježe ribani Ribanac nosi oznaku Hrvatskog kvaliteta od 2004. godine.
Ribani ekstra tvrdi masni sir ∙ min. 32% mliječne masti u suvoj supstanci.

SKU: 1089 Category: Tag:

Description

Additional information

Dodatne informacije

Sirela sirevi oduvijek su bili djelo majstora, kažu da je tajna njihovog savršenstva u prirodnim sastojcima, vremenu i posvečenosti utkanima u svaki detalj.Tradicija i posvećenost proizvodnji sireva, koje se u Sireli njeguju već više od nekoliko decenija, inspirisali su novi izgled Sirelinih sireva. Kvalitetu Sirela sireva potvrđuju brojne nagrade i priznanja. Na vaše trpeze donosimo vrhunske sireve Dimsi, Trapist, Gauda, Podravec, Pekorelo, Ribanac, Domaći sir. Sirela. Umijeće stvaranja sira!