Dostupan

Zanetti Pecorino Romano 200g

Pecorino Romano je tvrd, slani italijansi sir, koji se proizvodi od ovčijeg mlijeka. Pekorino se i dan danas pravi po originalnoj recepturi, a spada u jedne od najstarijih italijanskih sireva. Proizvodi se najviše u okolini grada Lacio na šta ukazuje sam naziv sira. Pekorino spada u grupu tvrdih zrelih sireva, krasi ga prijatno oštar ali prilično slan ukus. Sir obično sazrijeva oko 5 mjeseci ili minimum 8 mjeseci i duže te se tako sazreo najčešće koriste za rendanje. Odlično ide uz paste sa začinjenijim sosevima .

Ovi sirevi nose PDO oznaku koja se dodaje odgovarajućim šablonom a označava  porijekla sira i logotip (stilizovana glava ovce), kao i inicijali proizvođača sirane i mjesec proizvodnje. Izvorni brend je garancija da se sve faze prerade odvijaju prema proizvodnim specifikacijama koje je utvrdila Evropska unija.

 

Description

Additional information

Dodatne informacije

Zanetti je rođen iz tradicije porodice koja se bavila mliječnim proizvodima više od 100 godina.Osnovan u 19. vijeku, Zanetti je danas lider u izvozu sireva Grana Padano i Parmigiano Reggiano. Firma čuva teritorijalna obelježja, koristeći ih kao dodatne vrijednosti svojih prizvoda. Proizvodnja, zrenje i prodajne aktivnosti fokusirane su na italijanske sireve tipičnog i zaštićenog porijekla. Osim kvaliteta proizvoda i raznovrsnosti ukusa, veliki trud se ulaže i u izgled ambalaže kako bi proizvodi zadovoljili najviša očekivanja potrošača.