Ovo je jedan od najpopularnijih recepata na našem blogu.
Kada jednom probate ovaj punjeni hljeb i osjetite hrskavu fantaziju ukusa i aroma, vrlo brzo će postati jedno od omiljenih jela svih ukućana za brzi doručak ili večeru, ali i kao odlično predjelo za vaše goste. Što je najbolje, za njegovu pripremu možete koristiti i stari hljeb.Priprema je vrlo jednostavna a uživanje je zagarantovano.
Sastojci:
- 1 hljeb po izboru
- 100 g otopljenog Président maslaca
- 1 izgnječeni čen bijelog luka
- prstohvat soli
- 2-3 kašikice sjeckanog peršuna
- 200-300 g Président camemberta, gaude(ili kombinacija oba sira), narezanog na kockice.
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni.
Gornji dio hljeba narežite na kockice kao na fotografijama.
Pomiješajte maslac sa lukom i peršunom.U “džepove“ ulijte malo maslaca sa začinima pa utisnite kockice sira. Ostatak maslaca prelijte po hljebu. Zamotajte u foliju i pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi, pa izvadite iz folije i pecite još 3-5 minuta.
Ovaj hljeb se jede tako što rukama odvajate kockice hljeba, pa je idealan za večernja druženja, kao zakuska uz čašu vina.