KategorijeNovosti

Predstavljamo vam nove Pik Vrbovec šunke

Želite namirnicu koja će dati poseban ukus vašim jelima, a koja je ujedno i odličan izvor proteina? Upoznajte PIK-ove novitete!

Vrhunski ukus ćuretine prirodno bogate proteinima i s malo kalorija!
PIK Vrbovec predstavlja vam nove šunke, pripremljene su od najkvalitetnijih komada ćurećeg mesa. Jedna od vodećih mesna industrija u regionu predstavila je novi proizvod u ljetnim mjesecima kad je posebno preporučljivo paziti na unos laganijih i nutritivno vrijednih obroka. Kao i ostali PIK-ovi proizvodi, PIK ćureće šunke su bez pojačivača ukusa, vještačkih boja, glutena i soje kao i sa 25% manje soli. Za sve koji dodatno paze na ishranu i kalorijski unos sigurno će radovati informacija da ove  šunke imaju nisku kalorijsku vrijednost i mali udio masnoće, dok su istovremeno prirodno bogate proteinima.

KLASIČNA I DIMLJENA ĆUREĆA ŠUNKA

U asortimanu se nalaze dvije nove šunkeClassic i Dimljena, a obje su dostupne na sektoru delikatese i u pakovanju narezaka od 100 grama. Blagi ukus PIK ćureće šunke Classic osvaja na prvu, idealna je za sve one koji treniraju ili koji žele sebi i svojim ukućanima poslužiti zdraviji obrok,dok dimljena ćureča šunka ima nježnu teksturu i odličan ukus koji joj daje upravo blaga nota dima pa  će se odlično uklopiti u razna jela.

Ćureće meso je izuzetno bogato selenom. S konzumacijom 100 grama ćuretine unijećete više od 50 posto dnevne potrebe tog važnog minerala. Naime, selen pogoduje metabolizmu, jača imunitet, izvrstan je antioksidans i pomaže u pravilnom radu štitne žlijezde.

Pregršt je hranjivih sastojaka kojima je bogato ćureće meso. Tu su vitamini A, E, B, kalijum, cink, fosfor, kalcijum, magnezij, gvožđe… Ćureće je meso superhrana koja se može konzumirati bez griže savjesti.

100 grama ove Pik šunke sadrži svega 2 posto masnoće. Osim toga, u 100 grama PIK ćureće šunke Classic ćete pronaći 17 grama proteina, dok ćete u Dimljenoj pronaći čak 19 grama. Sve ih to čini idealnim dijetalnim proizvodima koji osiguravaju potrebnu energiju i u kojima će uživati kako sportisti, tako oni koji žele izgubiti višak kilograma.

Dr. sc. Mirela Marić mag. nutricionizma, iz zagrebačke Poliklinike Aviva, osvrnula se na važnost konzumacije ćurećeg mesa i istaknula: „Ćureće meso je nutricionistički balansirana proteinska namirnica koja može biti idealan partner za jačanje imuniteta, održavanje vitke linije i zdravi ljetni obrok obogaćen sezonskim povrćem i začinima mediteranskog podneblja. Jednom riječju, „super“ hrana koja se može konzumirati bez griže savjesti i razmišljanja kad ste ju pojeli i s čim ste ju kombinovali. Zahvaljujući sastojku triptofanu, koji je u stanju podstaknuti proizvodnju hormona sreće serotonina, redovita konzumacija ćurećeg mesa može pozitivno uticati na raspoloženje i obezbjeđuje potrebnu energiju. Obrok s ćurećim mesom, kao jedan od nekoliko raspoređenih u danu, može biti minimalna dnevna doza za jačanje imuniteta, što je u ovim vremenima posebno važno.

LIDER U INDUSTRIJI

Kao i svi ostali PIK naresci, i PIK ćureće šunke narezuju se i pakuju u Bijeloj sobi PIK Vrbovca. Riječ je o najmodernijem pogonu u ovom dijelu Europe koji radi u visoko higijenskim uslovima i kontrolisanoj  mikroklimi. I s ovim novitetom PIK Vrbovec je pokazao kako osluškuje potrebe potrošača i ulaže veliki trud u inovacije, razvoj i osmišljavanje novih mesnih delicija. Činjenica da PIK godišnje plasira i do 30 novih proizvoda na tržište, što je znatno iznad prosjeka mesne industrije, s pravom pozicionira kompaniju kao predvodnika trendova u svom sektoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *