Dostupan

Vino Gran Maestro Rosso Puglia IGT 0,75l

Gran Maestro Rosso je crveno vino nastalo na području Saletno , italijanske regije Pulja.Proizvodi se od sorti Negroamaro,Primitovo i Sangiovese, djelimično sušenog grožđa (appassimento),tradicionalnim procesom koji italijani nazivaju PARZIALE.

Ovo vino je duboke crvene boje sa smeđim nijajsama.Na bukeu se osjećaju arome zrelog crvenog voća a tanini su slatki,meki i sočni.Intenzivnog je i bogatog ukusa.

Odličan je izbor uz crvena mesa i zrele sireve.

Vinarija: Cielo e Terra

SKU: 8800 Kategorije: , , Tag:

Description

Additional information

Dodatne informacije

Vinarija Cielo e Terra ima dva snažna korijena u regiji Veneto na sjeveroistoku Italije. Prva je porodica Cielo: priča o 4 generacije. Druga, zadruga Cantine dei Colli Berici, sa više od 2000 vinogradara. Godine 1908. osnivač Giovanni Cielo kupio je malo imanje u Montorsu, upravo s pogledom na dvorce Romea i Julije.Djed Pietro je razvio vinogradarstvo i spasio imanje tokom rata. Bio je sjajan komunikator, duboko posvećen društvenoj odgovornosti.U međuvremenu, poslije rata, lokalni vinogradari odlučili su da se udruže i osnuju zadrugu, Cantine dei Colli Berici S.c.a. Treća generacija Ciela, Giovanni, Renzo i Piergiorgio, preuzeli su vođenje vinarije u šezdesetim godinama. Inovativnost i posvećenost učinili su ih poznatim širom Italije ali i svijeta. Četvrtom generacijom, Pierpaolom i Lucom, vinarija Cielo pridružila se Cantine dei Colli Berici i preimenovana je u Cielo e Terra (nebo i zemlja). Predstavljajući preko 2.000 vinogradara i 3.700 hektara vinograda, zadruga Cantine dei Colli Berici želela je da bude uključena u flaširanje i stavljanje u promet rasutih vina. Porodica Cielo željela je bolju kontrolu nad lancem snabdijevanja i pristupu tome na inovativniji i integrisaniji način: od vinograda do tržišta. Glavni cilj zajedničkog poduhvata bio je zaštititi lokalnu raznolikost i pružiti fer vrijednost u cijelom lancu snabdijevanja i preko različitih useva. U više od 20 godina Cielo e Terra napravio je pravi podsticaj. Njihova vina su prisutna na više od 60 tržišta sa uglavnom finim vinima (IGT i DOC). Vinarija je takođe postala lider u praksi održivosti, sa projektima za podršku ljudima i pomoći očuvanju planete. Pod okriljem vinarije Cielo e Terra rastu, razvijaju se i traju brojni vinski brendovi.