Dostupan

Iločki podrumi Traminac kasna berba predikatno vino 0,5l

Slatko vino zlatno žute boje, intenzivno razvijanog i bogatog mirisa na ružu i muškate. Ovo plemenito vino punog je i bogatog mirisa i harmoničnog, slatkastog ukusa.

Preporuka:
Poslužuje se kao aperitiv ili uz fine deserte.

Temperatura serviranja:
10-12 °C

Limitirana vrhunska predikatna vina od sorte Traminac, u svim kategorijama posebnost su Iločkih podruma. Nastala su kasnijim branjem bobica  grožđa isključivo sorte traminac s položaja Principovac u tačno definisanim vremenskim uslovima. Pažljivo su njegovana i dozrijevala u idealnim uslovima njihovog podruma i uz posebnu pažnju enologa.
Senzualna u boji, intenzivnog i bogatog mirisa meda i ruža, bogatog ukusa s prisutnim botrytis tonovima koji im daje posebnu izražajnost. Izvrsna su kao aperitiv ili uz najfinije deserte. Vina za nezaboravan doživljaj svim poštovaocima vrhunskih užitaka. Vina za pamćenje!

SKU: 6516 Kategorije: , Tag:

Description

Additional information

Dodatne informacije

Na desnoj obali Dunava, u najistočnijem gradu Republike Hrvatske, Iloku, u gradu starina i vina smjestili su se Iločki podrumi. Ovdje se nastavlja više od dva milenijuma stara tradicija uzgoja vinove loze i vina visokokvalitetnog sortimenta sa vinograda koji se u valovitim platoima zapadnih odronaka Fruške gore spuštaju prema moćnom Dunavu. Vina se proizvode na 990 ha vinogradarskih položaja, a ukupno se godišnje proizvede oko 4 miliona litara vina,koja su i nositelji brojnih priznanja osvojenih na najprestižnijim domaćim i međunarodnim stručnim vinskim ocjenjivanjima.