Dostupan

Iločki podrumi Graševina kvalitetno vino 0,75l

Suvo bijelo vino, zeleno – žute boje u čijem aromatskom profilu dominiraju svježi voćni mirisi jabuke, citrusa i breskve. U ukusu je vino skladno i podatno, voćno i lagano s lijepim sortno prepoznatljivim završetkom. Elegatne strukture tijela, zavodljive i ugodne svježine. Vino za svaku priliku!

Preporuka:
Prilagodljivost graševine iz odabrane linije s položaja Vukovo jednako dolazi do izražaja uz jednostavna jela kontinentalne i mediteranske kuhinje.

Temperatura serviranja:
10-12 °C

SKU: 6502 Kategorije: , Tag:

Description

Additional information

Dodatne informacije

Na desnoj obali Dunava, u najistočnijem gradu Republike Hrvatske, Iloku, u gradu starina i vina smjestili su se Iločki podrumi. Ovdje se nastavlja više od dva milenijuma stara tradicija uzgoja vinove loze i vina visokokvalitetnog sortimenta sa vinograda koji se u valovitim platoima zapadnih odronaka Fruške gore spuštaju prema moćnom Dunavu. Vina se proizvode na 990 ha vinogradarskih položaja, a ukupno se godišnje proizvede oko 4 miliona litara vina,koja su i nositelji brojnih priznanja osvojenih na najprestižnijim domaćim i međunarodnim stručnim vinskim ocjenjivanjima.