Dostupan

Ol Istria Istarska bjelica ekstra djevičansko maslinovo ulje 250ml

Ol Istria istarska bjelica ekstra djevičansko maslinovo ulje omiljeno je maslinovo ulje dobijeno od autohtone istarske sorte koja daje prepoznatljivo ulje svježeg mirisa na zeleni plod masline, vrlo harmonično s usklađenom voćnosti, slatkoćom, gorčinom i izraženom pikantnosti.

Plod istarske bjelice je zlatno zelene boje u doba pune zrelosti. Sadržaj ulja u plodu kreće se oko 21%, a što zavisi o većem broju faktora. Radi krupnog ploda ova sorta se može konzervirati kao zelena maslina, odnosno ovo je sorta dvojake namjene.
Sljubljuje se uz tipičnu istarsku fritaju od šparoga i pršuta, povrće na žaru, razne tjestenine s povrćem, salate, a posebno je primijećeno kao kruna poslastica od čokolade.

Description

Additional information

Dodatne informacije

U Agrolaguni je do danas zasađeno 65 000 stabala maslina na površini od 220 ha odakle se u dobrim godinama dobije 130 tona vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Sve se masline prerađuju u vlastitoj uljari uz primjenu savremene agrotehnike i tehnologije proizvodnje (hladni postupak prerade ravno iz ploda masline u roku 8 sati, čuvanje i skladištenje ulja u inoks bačvama).

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Ol Istria godinama je sinonim i standard kvaliteta za istarska maslinova ulja, što potvrđuju brojne nagrade koje to ulje osvaja iz godine u godinu. Preradom maslina iz vlastitih maslinika hladnim postupkom dobija se ekstra djevičansko maslinovo ulje .U svakoj se kapi ovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja spajaju stogodišnja tradicija i najsuvremenija agrotehnika i tehnologija proizvodnje.