Dostupan

Ol Istria Leccino ekstra djevičansko maslinovo ulje 250ml

Ol Istria leccino ekstra djevičansko maslinovo ulje je proizvedeno od jedne od najraširenijih sorti u svijetu zbog svoje značajne prilagodljivosti na različite agro-ekološke uslove. Ol Istria leccino je ulje bistre zelene boje, snažnog mirisa zelene masline i svježe pokošene trave, skladnog je ukusa, s istaknutom notom gorčine i pikantnosti.

Za ovu sortu je važno napomenuti da plodovi imaju ujednačeno vrijeme dozrijevanja. Leccino dozrijeva u drugoj polovini oktobra i smatra se jednom od najranijih sorti u njihovom uzgojnom području. Plodovi sorte leccino namijenjeni su isključivo za preradu u ulje.
Njegova je vrijednost neprocjenjiva u pripremanju jela od povrća i mesa.

Description

Additional information

Dodatne informacije

U Agrolaguni je do danas zasađeno 65 000 stabala maslina na površini od 220 ha odakle se u dobrim godinama dobije 130 tona vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Sve se masline prerađuju u vlastitoj uljari uz primjenu savremene agrotehnike i tehnologije proizvodnje (hladni postupak prerade ravno iz ploda masline u roku 8 sati, čuvanje i skladištenje ulja u inoks bačvama).

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Ol Istria godinama je sinonim i standard kvaliteta za istarska maslinova ulja, što potvrđuju brojne nagrade koje to ulje osvaja iz godine u godinu. Preradom maslina iz vlastitih maslinika hladnim postupkom dobija se ekstra djevičansko maslinovo ulje .U svakoj se kapi ovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja spajaju stogodišnja tradicija i najsuvremenija agrotehnika i tehnologija proizvodnje.