Dostupan

Vino Laguna Festigia Cabernet Sauvignon 0,75l

Cabernet Sauvignon Festigia je crno suvo vino duboke tamne rubinsko-crvene boje. Jako kompleksno i intenzivno na nosu, voćne arome na crni ribiz, šljivu, borovnicu, začinske balzamične, biber, klinčići, karamela, dim, vanila, duvan, tamna čokolada. U ustima punog tijela, izraženih zrelih slatkih tanina, ali sočnog i trajnog ukusa.

Preporuka: Uživati na 18-20°C, uz jela od crvenog mesa i divljači, steakove, zrele sireve, mesna pečenja, snažna jela s mesnim umacima.

 

Konzumacija: Konzumira se samostalno, kao sir za dobrodošlicu uz aperitiv ili uz druženje s čašom vina. Istarski sir s teranom nije sir za doradu i jedino društvo koje mu treba jesu maslinovo ulje i dobro vino.

Karakteristike: Polutvrdi masni sir, topi se u ustima, naribani crni tartuf i maslinovo ulje s ukusom tartufa.

Konzumacija: Najbolje poslužiti kao predjelo, na sobnoj temperaturi uz hljeb tvrđe kore, s maslinovim uljem i medom. Izvrstan i kao dodatak jelima kao što su palenta, njoki, rižoto i tjestenina s pršutom. Izvrsno se sljubljuje s Vina Laguna Festigia Malvazijom Istarskom. Preporučujemo sir s tartufima rezati na deblje kriške kako biste mogli osjetiti njegovu bogatu teksturu. Kao i svakom siru, treba mu dati malo vremena da se oslobode arome.

SKU: 7600 Kategorije: , , Tagovi: , , ,

Description

Additional information

Dodatne informacije

Agrolaguna je vodeća prehrambena kompanija u Istri čije se poslovanje odvija u tri proizvodne cjeline – proizvodnji vina, ulja i sira. Maslinovo ulje, vino i sirevi predstavljaju autohtone istarske proizvode. Od 1200 ha obrađenih površina najveći dio čine vinogradi, maslinici i travnate površine.

Proizvodi su lokalno i globalno prepoznati brendovi – Vina Laguna, Ol Istria i Istarski sirevi Špin. Riječ je o proizvodima vrhunskog kvaliteta što potvrđuju brojne zlatne medaljama sa svjetskih takmičenja.
Vina Laguna složena su u piramidu od svježih, živahnih vina za svakidašnju potrošnju pa do izuzetnih, kompleksnih vina za vinske znalce, sve s jednim ciljem – zadovoljstva i užitka na istarski način, s lakoćom.