KategorijeNovosti

Fine Food predstavio savršeno tijesto za pizzu po recepturi majstora iz Italije

FINE FOOD d.o.o., Sarajevska industrija pekarskih proizvoda, delicija i hrane, 23. Septembra je u krugu svojih prostorija za poslovne partnere, prijatelje i medije, predstavio svoj asortiman koji broji više od 190 proizvoda, sa fokusom na savršene podloge za pizzu, koje su jedinstven proizvod na regionalnom tržištu.

Fine Food podloge za pizzu izrađuju se na zanatski način – ručno, prema jedinstvenoj recepturi, vodeći računa o pravovremenom slijedu aktivnosti tokom kompletnog proizvodnog procesa, kako bi dobili savršen finalni proizvod. Spoj su kvaliteta, brzine i jednostavnosti pripreme.

Zahvaljujući kontinuiranoj saradnji sa gospodinom Matteo Berardini iz Italijanske asocijacije pizza majstora „Istituto Nazionale Pizzaioli“ (INP), recepturu podloga za pizzu Fine Food je doveo do savršenstva. Duboko-zamrznute podloge za pizzu savršene su za sve tipove ugostiteljstva, budući da pojednostavljuju operativne procedure, omogućuju vlasnicima i menadžerima da izbjegnu troškove i prepreke na koje mogu naići u pripremi perfektnog tijesta za pizzu, ali i za sve potrošače koji žele ukus autentične Italijanske pizze unutar svog doma u nekoliko minuta.

Fine Food podloge za pizzu karakteriše jednostavnost upotrebe i fleksibilnost i brzina koju nude. Za savršenu pizzu, uz malo mašte, potrebno je dodati željene sastojke na polu-pečenu odleđenu podlogu, pa ih skupa doraditi nekoliko minuta u rerni. U poslovnom svijetu, eliminišu potrebu za kvalitetnim pizza majstorom, kojeg je izazov pronaći na tržištu rada.

Proizvode se u komercijalnom i HoReCa pakovanju.Ova inovativna receptura predstavljena je i na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije SIAL u Parizu ,najvećem sajmu prehrambene industrije u svijetu

U maloprodajnim objektima Fine Food podloge za pizzu kao i njihov kompletan asortiman, možete naći u rashladnim vitrinima smrznutog programa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *