Dostupan

Vino Gran Passaia Rosso Toscana 0.75l

Ovo vino nam dolazi iz Toskane i zaslužuje posebno poštovanje.Proizvedeno je od sorte Sangiovese ,uz dodatak Merlota.Nastalo je tradicionanim načinom spore fermentacije svježeg vina, zajedno sa blago prosušenim grožđem, kako bi dobilo mekši i moderniji ukus.Kroz ovo vino prepliću se arome crvenog zrelog vpća i tragovi vanile.

Ukus je širok, topao i pun, pomalo začinjen, sa blagim i mekanim taninima.

Ovo vino je predivne tamno crvene boje sa ljubičastim nijansama.Odlično se slaže sa crvenim i bijelim začinjenim mesom i suhomesnatim proizvodima.

Vinarija: Cielo e Terra

SKU: 8805 Kategorije: , , Tag:

Description

Additional information

Dodatne informacije

Vinarija Cielo e Terra ima dva snažna korijena u regiji Veneto na sjeveroistoku Italije. Prva je porodica Cielo: priča o 4 generacije. Druga, zadruga Cantine dei Colli Berici, sa više od 2000 vinogradara. Godine 1908. osnivač Giovanni Cielo kupio je malo imanje u Montorsu, upravo s pogledom na dvorce Romea i Julije.Djed Pietro je razvio vinogradarstvo i spasio imanje tokom rata. Bio je sjajan komunikator, duboko posvećen društvenoj odgovornosti.U međuvremenu, poslije rata, lokalni vinogradari odlučili su da se udruže i osnuju zadrugu, Cantine dei Colli Berici S.c.a. Treća generacija Ciela, Giovanni, Renzo i Piergiorgio, preuzeli su vođenje vinarije u šezdesetim godinama. Inovativnost i posvećenost učinili su ih poznatim širom Italije ali i svijeta. Četvrtom generacijom, Pierpaolom i Lucom, vinarija Cielo pridružila se Cantine dei Colli Berici i preimenovana je u Cielo e Terra (nebo i zemlja). Predstavljajući preko 2.000 vinogradara i 3.700 hektara vinograda, zadruga Cantine dei Colli Berici želela je da bude uključena u flaširanje i stavljanje u promet rasutih vina. Porodica Cielo željela je bolju kontrolu nad lancem snabdijevanja i pristupu tome na inovativniji i integrisaniji način: od vinograda do tržišta. Glavni cilj zajedničkog poduhvata bio je zaštititi lokalnu raznolikost i pružiti fer vrijednost u cijelom lancu snabdijevanja i preko različitih useva. U više od 20 godina Cielo e Terra napravio je pravi podsticaj. Njihova vina su prisutna na više od 60 tržišta sa uglavnom finim vinima (IGT i DOC). Vinarija je takođe postala lider u praksi održivosti, sa projektima za podršku ljudima i pomoći očuvanju planete. Pod okriljem vinarije Cielo e Terra rastu, razvijaju se i traju brojni vinski brendovi.